Cocodrilo Park

Minden azzal kezdődött, hogy a Balser családot megkérték, hogy vigyázzon néhány krokodilra… és ma már az övék Európa legnagyobb krokodiltenyésztő központja. Miután az első örökbefogadások sikeresek voltak, a spanyol rendőrség környezetvédelmi egysége, a SEPRONA számos állatot adott a Balser család gondozásába.

Ezek az állatok – köztük csimpánzok, különböző majmok és madarak – gyakran nagyon rossz állapotban kerülnek a családhoz, mivel rosszul bántak velük, vagy teherhajókról kobozták el őket. A család szakszerű gondoskodásának köszönhetően azonban minden állat felépül.

Ez volt a kezdete a Parque de los Cocodrilosnak, Gran Canaria egyetlen állatkertjének, amely 1988-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

Azóta a család folyamatosan bővíti a parkot, egyre több állatot vásárolva magánszemélyektől és cirkuszoktól. Az állatokat szabadon etetik a parkban. Az itt látható nagy bengáli tigriscsalád például a család gondozásában nevelkedett.

Babu, a pávián, akit ebbe a parkba adtak, nyolcéves koráig lánccal a derekára volt bilincselve. Két műtéten és több hónapos kezelésen kellett átesnie, hogy visszanyerje egészségét és jókedvét.

Mintegy 300 krokodil, különböző trópusi halfajok, a Kincses-szigeten tartott papagájbemutató és egy kaktuszkert is a látnivalók közé tartozik, amelyeket ebben a szokatlan állatparkban élvezhet.

A belépődíj hozzájárul ennek az egyre növekvő parknak a fenntartásához és a szakképzett és gondoskodó személyzet fizetéséhez.

Nyitvatartási idő: A parkban a látogatókat a következő időpontokban várják: Vasárnaptól péntekig 10.00-17.00 óráig (belépés 16.00 óráig).

Helyszín: Carretera Gral Los Coralillos – Agüimes