Playa del Inglés strand

playa del ingles beach

Keletről San Agustín, nyugatról pedig Maspalomas strandjaival határos, a 2,7 km hosszú Playa del Inglés Európa egyik leghíresebb strandja. Gran Canaria enyhe éghajlatának és a nyaralók által itt tapasztalt “jó közérzetnek” köszönhetően egész évben nagyon népszerű, és egész Spanyolország egyik leglátogatottabb úti célja. Ez a napsütéses, vidám strand mindenféle szabadidős és sporttevékenységet kínál, például jet-ski, vitorlázás, szörfözés, vízisíelés és még sok más. Bármit is szeretne csinálni – itt minden lehetséges!

A strandon számos nyilvános WC és zuhanyzó található, valamint hideg italokat, fagylaltot és egyéb frissítőket árusító kioszkok. A fogyatékkal élők számára számos rámpa segíti a homokos strandra való feljutást.

Már szépen lebarnult? Akkor tegyen egy sétát a gyönyörű sétálóutcán, a Paseo Costa Canaria sétányon, amelyet buja trópusi növényzet és luxus nyaralók szegélyeznek. A tengerparton fut végig, és összeköti a keleti Playa de las Burras-t Maspalomas homokdűnéivel. A dűnék közelében van egy nudista terület, a 7-es bár közelében pedig egy szakasz, amely nagyon népszerű a homoszexuálisok körében.

Ha enni vagy inni szeretne valamit, a Paseo Marítimo sétányra mehet, amely egy 2 kilométer hosszú sétány, tele éttermekkel, büfékkel, gyorséttermekkel, játéktermekkel, ír pubokkal, német sörözőkkel, internetkávézókkal és szuvenírboltokkal. Ez egy nagyszerű hely a vásárlásra, napellenzőkkel fedett, hogy megvédjen a hőségtől.

Ilyen élénk és dinamikus strandot keres? Akkor próbálja ki a Hotel Neptunót, amely ideális helyen fekszik ahhoz, hogy élvezze a strandot és a híres éjszakai életet, amely pubokat, bárokat, kabaréklubokat és egy kaszinót foglal magában.