Playa de las Canteras

Playa de las Canteras

A Playa de las Canteras egy hosszú, aranyszínű homokos strand Las Palmas de Gran Canaria központjában. A több mint 3 kilométer hosszú strand a turisták és a helyiek körében egyaránt népszerű, és a La Barra nevű természetes zátony védi. Ennek a zátonynak köszönhetően a látogatók élvezhetik a fürdőzést az itteni nyugodt vízben, a szörfösök pedig a strand déli végénél lovagolhatják meg a hullámokat. Sokan keresik fel ezt a fantasztikus strandot, mivel ideális feltételeket kínál mindenféle vízi sporthoz, biztonságos homokos strandot a családok számára, és egyszerűen remek hely a napsütésben való pihenésre.

A Playa de las Canterastól délre fekvő területet, ahol a természetes sziklafal véget ér, La Cicer néven is ismerik. Itt számos üzlet található, ahol felszereléseket és kiegészítőket árulnak mindenféle vízi sporthoz, valamint szörfiskolák kínálnak tanácsadást, tanfolyamokat és táborokat minden szintnek. A strand mentén húzódó, élénk Paseo de las Canteras sétányon számos üzlet, szabadtéri éttermek, büfék és kávézók találhatók. Üljön le és fogyasszon el néhány tapast, nézze az embereket egy hűsítő ital mellett, és szórakozzon az utcai előadókkal.

Ha egy nagyvárosba szeretne utazni egy gyönyörű tengerparttal, a Playa de las Canteras közelében található luxus 5 csillagos Hotel Santa Catalina szálloda. A szállodából minden nap ingyenes buszjárat közlekedik a strandra. Így csak össze kell pakolnia a táskáját, és már indulhat is. Két másik egyedülálló szállodát is ajánlunk, amelyek nagyon közel vannak Playa de las Canterashoz: az AC Hotel Gran Canaria és a Hotel Cristina Las Palmas.