Maspalomas

maspalomas gran canaria

Maspalomas Gran Canaria déli részén fekvő üdülőtelepülés, kellemes éghajlata miatt egész évben alkalmas nyaralásra. Híres gyönyörű arany homokos strandjáról valamint a strand mellett húzódó homokdűnékről. Családosok izgalmas napot tölthetnek el az Aqualandban, vagy a Holiday World Maspalomasban, amely Gran Canaria legnagyobb szórakoztató központja. A víz nyugodt, kiváló úszásra, és az állandó kellemes szél és vízhőmérséklet miatt ideális szörfözésre. Népszerű programok a delfinnéző kirándulás, a bálnales, vagy a tevelovaglás a dűnéken.

Maspalomas Beach - Maspalomas strand

Maspalomas legjobb látnivalók és programok

Maspalomas Gran Canaria déli partján található turisztikai üdülőhely, ideális pihentető tengerparti nyaralásra. Gran Canaria repülőterétől 35 km távolságra fekszik, és gyakorlatilag összeépült Playa del Inglés üdülőtelepüléssel. Maspalomas két részre bontható, az egyik terület a nyüzsgő tengerparti szakasz, ahol számtalan szálloda, bár, és étterem található – ez a tengerparti tevékenység központja -, illetve a vele szemközt található nyugalmas lakóövezet. Mivel egész évben kellemes az idő, jó választás téli nyaralásra is.

Maspalomas látnivalók - Maspalomas dűnék

Maspalomas-dűnék

A lenyűgöző Maspalomas-dűnék (Maspalomas Dunes) Gran Canaria egyik legnépszerűbb attrakciója, a sivatagi táj védett természeti rezervátum az 1980-as évek vége óta. A dűnéket az Atlanti-óceán és a parton jellemzően erős szél alakította ki, de nem szaharai homokból áll. A területe legalább 400 hektár, a hossza legalább 6 km, és ma is folyamatosan mozog. A környéket csak táblákkal kijelölt ösvényeken felfedezni, amely összesen 8 km hosszú. A forróság miatt a látogatást a reggeli, vagy esti órákra érdemes időzíteni. Népszerű tevékenység a félórás tevelovaglás, a teveállomás a Maspalomas-lagúna közelében található.

Maspalomas homokdűnék - Maspalomas dűnék

Maspalomas Beach

A Maspalomas Beach a dűnékre és szárazföldre nyíló kilátása miatt az egész sziget legegyedibb strandja. A hossza közel 3 km, és 70 m széles, a világítótoronytól a Playa del Inglésig tart. A partot finom arany homok borítja, a víz nyugodt, családosok számára a világítótorony melletti szakasz ajánlott. Jól felszerelt strand, napernyők és napozóágyak is bérelhetők.

Playa de Maspalomas

Punta de Maspalomas

A sziget legdélibb csücskében, a nyüzsgő tengerparti sétány elején található a Faro de Maspalomas, amely a környék építészeti szimbóluma. A világítótorony megépítése előtt a terület egy lakatlan sivatagos környék volt, 55 m magas, és a közeléből pazar panoráma nyílik az óceánra.

punta de maspalomas

La Charca

A Maspalomas-lagúna (Charca) a tenger és a dűnék között található. Egy jelentős madárfészkelő terület, számos védett madár otthona, és vonuló madarak is látogatják.

la charca de maspalomas

Maspalomas családos attrakciói

Holiday World Maspalomas

A Holiday World Maspalomas a Kanári-szigetek egyetlen vidámparkja, bármely korosztály számára ideális egy kellemes vagy épp adrenalinban dús nap eltöltésére. A több mint tízezer négyzetméteres területen több mint 30 izgalmas bel és kültéri túra és különféle játékok találhatók. Fő attrakciók a hullámvasút, a kétszintes körhinta, a forgóhurok, a 26 m magasan található óriáskerék.

holiday world gran canaria maspalomas

Aqualand

A vízi kalandokra vágyók számára kihagyhatatlan az Aqualand Maspalomas, de itt mindenki talál magának valamilyen vonzó programot. A csúszdaparkban 40 különféle izgalmas csúszda található. Például a Twin Turbulence Racer Európa egyik legnagyobb csúszdája. Kedvelt az Anaconda, a Crazy Race Tornado, és a Speed Boats. A kisebbek számára gyerekcsúszdák, lusta folyó, és egy nagy hullámmedence található. A kicsik számára egy külön részleg az Aqualand Babies kínál önfeledt kikapcsolódást. Kombinált jegy vásárlásával a közeli Palmitos Parkot is meg lehet látogatni.

Aqualand Maspalomas

Palmitos Park

A szubtrópusi paradicsom a hegyek között, egy szakadékban fekszik. A Kanári-szigetek varázslatos növényvilágát mutatja be, de nemcsak botanikus kert, hanem állatkert is egyben. A Palmitos Park fő lakói szemüveges kajmánok, szurikáták, vagy a kedves fekete sapkás kapucinus majmok. Kedvelt program a hatalmas medencében zajló delfin show, amely csak kiegészítő jeggyel látogatható. Egész évben nyitva tart, igen látványos Orchidea Házzal, és Pálmagyűjteménnyel rendelkezik.

Palmitos Park

Delfinnéző hajókirándulások

Kisgyerekes családok körében a delfinnéző hajókirándulások a legkedveltebbek. Gran Canarián nagyjából 30 féle cetfaj látható. A déli parttól nem messze különféle bálnákat és cetféléket lehet látni. Szinte egész évben 95 százalék feletti az esély, hogy felbukkanó delfinekkel lehet a túrákon találkozni.

maspalomas delfin túra

Maspalomas vízisportok

Maspalomas jó választás a különféle vízisportok kedvelőinek, például jet-skire, vagy ejtőernyős kalandokra. Az egyenletes kellemes szél, és a meleg víz kiváló szörfözésre, kiteszörfingre, vagy supozásra.

Maspalomas utazás

Maspalomas szállás

Fotók forrása: Pixabay, Tripadvisor