Gran Canaria látnivalók

Gran Canaria látnivalók

A Kanári-szigetek hét nagy és hat kisebb tagból álló szigetcsoport az Atlanti-óceánban, ezek között a legkedveltebb sziget Gran Canaria.

Gran Canaria szigete majdnem egészen kör alakú, a területét nézve a harmadik legnagyobb a Kanári szigetek közül. Itt nyáron is nagyon kellemesen elviselhető a hőség. Természeti szépsége a szigetnek helyenként egyedülálló. Vannak olyan helyek melyek teljesen civilizálatlanok és nagyon békések. A tájra a buja növényzet éppúgy jellemző, mint a kietlen sivatag. Találhatók még teljesen vad hegyvidékek, vagy olyanok melyek művelés alatt állnak; szőlőt, banánt, illetve más trópusi növényeket termesztenek az itt élő emberek rajtuk.

Gran Canaria földrajza

Gran Canaria kikötői körül hatalmas hullámtörőket építettek, melyek a kikötőben levő hajókat és a strandokat védik a háborgó tengertől. A szárazföldet erdők és harsány zöld hegyoldalak tarkítják. A sziget északi oldalán kanári borókaerdőket és banánfa ültetvényeket lehet látni.

A reptér közelében a dús élővilágú Arinaga nemzeti park található mely káprázatos látnivalókkal kényezteti a turistákat, északon viszont a védett, de érdekes Sardina, valamint az ördögrájáiról ismert Caleta Baja várja a látogatókat. Gran Canaria szigeten vannak a legtöbb búvárbázisok.

Las Palmas Gran Canaria

Gran Canaria időjárása

Gran Canaria az örök tavasz szigete, nagyon kellemes időjárásának köszönhetően , akár télen is pihenhetünk is, hatalmas sétákat tehetünk, és jókat ejtőzhetünk a tengerparton.A hőmérséklet a szigeten soha nem csökken 18-18 celsius fok alá, de a tengervíz egy kicsit hidegebb, mint amire számítanánk, mert a kanári áramlás befolyásolja a vízhőmérsékletet.

Gran Canaria látnivalók és nevezetességek

A Kanári-szigetek 3. legnagyobb szigetét “kis kontinensnek” is nevezik. Az európai, afrikai, és amerikai állat- és növényvilág gazdagsága mind-mind felfedezhető itt. A sziget fővárosának mely a sziget északi részén található Las Palmas de Gran Canariának 377 ezer lakosa, gazdag kulturális élete, három strandja, valamint egy hatalmas kikötője van. Leghíresebb a Vegueta városrész, több gyönyörű régi épülettel, és a Santa Ana székesegyházzal.

Las Palmas

A fővárostól néhány kilométerre terül el a Jardin Canario, a “Kanári-kert”, ez a hely a sziget csaknem 500 féle, hihetetlenül gazdag növényvilágát mutatja be, köszönhető Eric Sventenius, egy svéd botanikusnak.

Playa del Inglés Gran Canaria legnagyobb nyaralóvárosa. Nagyon látványos és tiszta „Kék zászlós”, homokos tengerpartja minden igényt kielégít.

Maspalomas Gran Canaria legrégebbi üdülő-települése. Két rendkívüli szépsége közül az első az egyedülálló maspalomasi dűnék, a másik a 68 méter magas világítótorony, az El Faro de Maspalomas.

Puerto de Mogan gyönyörű óvárosa jellegzetes utcáival, és színpompás házaival mai napig az eredi szépségében látható. A kis sétálóutcák, a színes virágokkal díszített házak, és a csatornán átívelő gyaloghidak az embereket Velencére emlékeztethetik. Ilyen csodálatos települést mint Firgas nagyon ritkán lehet látni, ez a sziget egyik leggyönyörűbb helye. Firgasban híres ásványvizet lehet fogyasztani, és lenyűgöző mesterséges vízesés látható itt.

Gran Canaria többek között a hegymászók paradicsoma is. A sziget nagyon híres képződménye, a 80 méter magas, 1813 méter magasan található Roque Nublo szikla.

Palmitos Park több ezek n2 km. területű botanikus kert. A parkban sétálva csodálatos kilátóhelyek fedezhetők fel. A parkban 160 kaktuszfajban, 230 egzotikus madárfajtában, 1000 pálmafában, majmokban, krokodilokban gyönyörködhet a látogató, valamint akvárium, orchideaház, és Európa legnagyobb pillangóháza is itt látható. Puerto Rico de Gran Canaria nagyon látványos 2 nagy dombon található. A hely télen-nyáron nagyon népszerű, itt a hőmérséklet a téli hónapokban sem esik 20-25 fok alá!

Gran Canaria települései

SAN AGUSTIN

San Augustin Itt minden kicsit csendesebb, mint a szomszédos Playa del Inglésen, hiszen bizarr sziklákkal körülvett vidéken fekszik, ezért azok számára ajánljuk, akik egy kicsit nyugalmasabb helyet keresnek a nyaralásukhoz.

Ennek ellenére San Augustin számos bevásárlási és szórakozási lehetőséggel, bárokkal, diszkókkal, éttermekkel és a Hotel Melia Tamarindosban található játékkaszinóval várja az idelátogatókat.

Akik még több szórakozási lehetőségre vágynak, azoknak a közeli Playa del Inglést javasoljuk. A sötét finomhomokos strand fürdésre alkalmas. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

San Augustin Gran Canaria

PLAYA DEL INGLES

Playa del Inglés A sziget déli részén fekvő, egyik legismertebb és legnagyobb modern turistaparadicsom, közvetlenül a kb. 6 km hosszú, sekély dűnestrandon fekszik, amely egészen a maspalomasi világítótoronyig fut.

A kedvelt nyaralóhely változatos bevásárlási, sportolási és szórakozási lehetőségeket illetve különleges kulináris élményeket kínál. Playa del Inglésen több bevásárló- és szórakoztató-centrum, mint pl. CITA, JUMBO, KASBAH és METRO is várja a vendégeket illetve számos különböző kategóriájú szálláslehetőség közül válszthatunk, gyakran hatalmas kerttel és strandolási lehetőséggel. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

playa del ingles

MASPALOMAS

Maspalomas lenyűgöző dűnéi Gran Canaria legcsodálatosabb természeti jelenségei közé tartoznak. Látványuk azt a benyomást kelti, mintha a Szahara közepén állnánk. A kirándulók sokszor kelnek át a dűnéken a strandra, amelynek egy része a naturisták számára van fenntartva. Maspalomas olyan, mint egy hatalmas pálmaoázis kényelmes szállodákkal és apartmanlétesítményekkel. Számos bevásárlási lehetőség csábítja sétára az idelátogatókat, a strandon pedig éttermek és bárok találhatók. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

Maspalomas

PLAYA TAURITO

Playa Taurito szintén Puerto Rico és Puerto de Mogán között, a „Taurito Valle” szívében fekszik. A völgy központját egy mesterséges, tengervizes strand alkotja. A busztranszfer a repülőtérről kb. 50 perc.

Playa Taurito

PLAYA AMADORES

A sziget délnyugati partjainál, Puerto Rico és Puerto de Mogán között, a domboldalban fekszik az üdülőövezet. A mesterségesen kialakított, széles, fürdésre alkalmas öblöt mólók védik az Atlanti-óceán áramlásaitól. Több mint 800 m hosszú, festői szépségű, fehérhomokos, karibi-strand és kristálytiszta víz várja az idelátogatókat. Puerto Rico-t és Amadores strandját egy kb. 1 km hosszú parti sétány köti össze, aminek mentén csodálatos kilátás nyílik az óceánra. Kiváló lehetőség romantikus sétákra! Az öbölben üzletek, éttermek egész sora várja a betérő turistákat! Puerto de Mogánba és Maspalomasba menetrend szerinti buszokkal lehet eljutni. A busztranszfer a repülőtérről kb. 40 perc.

playa amadores

PUERTO DE MOGÁN

A Gran Canaria délnyugati részén fekvő halászfalut „Kis Velenceként” is emlegetik. Színes házaival, keskeny, buganvillákkal körülölelt utcácskáival és romantikus kikötőjével azonnal magával ragadja a turistákat. Tipikus kis üzletek és remek éttermek teszik sétánkat még attraktívabbá. Annak köszönhetően, hogy Puerto de Mogánban egész évben nyárias marad a klíma, kitűnő helyszínül szolgál egy nyugodt pihenéshez. A szigetet autóval, biciklivel és gyalog is könnyen felfedezhetjük. Pár perc alatt juthatunk el Mogán völgyébe, ahol narancs- és citromfák virágzanak, és friss mangók növekednek. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

Puerto de mogan

MELONERAS

A tengerparton, az „El Faro” világítótorony mögött egy új nyaralónegyed jött létre, Meloneras, ahol szép, pálmákkal övezett sétány, exkluzív üzletek, éttermek és a „VARADERO” bevásárlóközpont található. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

Meloneras
Fotók forrása: Canva, Pixabay