Palmitos Park

Palmitos Park

Gran Canaria kedvenc családi látványossága, a Palmitos Park egy szubtrópusi oázis egy zöld pálmavölgyben, ahol több mint 200 madárfaj, köztük apró kolibrik, tukánok, pávák, kürtöskalitkák, darvak, flamingók és arák élnek, és olyan látványosságok, mint az akvárium, a pillangóház, a kaktuszkert, az orchideaház… és a lista folytatható.

A Palmitos Park számos kihagyhatatlan látnivalót kínál, és érdemes legalább néhány órát vagy akár egy fél napot is betervezni arra, hogy végigsétáljon a parkon, és élvezze a látványt és a hangokat. Különösen ajánljuk a lélegzetelállító ragadozómadár-bemutatót, ahol sasok, baglyok és vándorsólymok tűnnek fel, hogy szabad repülés közben lecsapjanak a nézőkre.

További látványos attrakciók közé tartoznak a papagájbemutatók, ahol láthatjuk, ahogy ezek az intelligens kis madarak különféle elképesztő trükköket mutatnak be, bicikliznek, fűrészelnek, festenek és tízig számolnak. Az ilyen szórakoztató műsorok hozzájárulnak a komoly természetvédelmi programok finanszírozásához, amelyek a parkban élő számos veszélyeztetett faj számára is fontosak.

Az Orchidea-ház ideális és egyedülálló élőhelyet biztosít több száz orchideának a legkülönbözőbb árnyalatokban és színekben. Ez a Kanári-szigetek legnagyobb orchideafaiskolája.

Egy másik csúcspont a kaktuszkert, ahol a kaktuszok és aloe vera növények lenyűgöző gyűjteményét láthatjuk, néhány rendkívüli egyeddel. Az egyik kaktuszfajt különös módon “Silla de la Suegra”-nak hívják, ami lefordítva “anyósszék”.

A pillangóház Európa legnagyobb pillangóháza, több száz szabadon repkedő egzotikus pillangóval – igazán felejthetetlen élmény!

Az akváriumban számos trópusi hal él, és itt található Európa legjelentősebb korallhal-tenyészete. A legelképesztőbb színekkel és formákkal rendelkező sós és édesvízi halak egy újjáalkotott folyómederben élnek.

Egy másik látnivaló a Gibbon-sziget. Itt él néhány fehérkezű gibbon, amelyek természetes élőhelye a Maláj-félsziget és Burma, és amelyeket fogságban először itt tenyésztettek ki sikeresen.

Mindez több mint 1000 pálmafa és 15 000 növény, az endemikus és importált fajok hihetetlen sokasága között.

Nyitvatartási idő: Napi 10.00-18.00 óra között (belépés 17.00 óráig).

Előadások (naponta):

Delfinek: 13.00 és 16.00 órakor

Papagájok: 10.30, 11.30, 14.30, 15.30 és 16.30.

ragadozó madarak: 11.45 és 14.30 óra

Egzotikus madarak: 14.00 óra

Helyszín: Barranco de Los Palmitos s/n, Maspalomas