Playa del Inglés

playa del ingles gran canaria

Playa del Inglés nemcsak strand, hanem Gran Canaria déli részének fő turisztikai területe. Playa del Inglés és a szomszédos Maspalomas látványosságok széles skáláját kínálják. A fő strandja igen forgalmas, családosoknak a nyugalmasabb San Agustin strand ajánlott. A környék különleges látnivalója a Maspalomas-dűnék, a sivatagi tájra a Maspalomas Beach kínálja a legjobb kilátást.

Playa del Inglés legjobb látnivalók és programok

Playa del Inglés egy üdülőtelepülés Las Palmastól úgy háromnegyed órás autóútra. Közvetlenül Maspalomas mellett található, amellyel teljesen összeépült. San Bartolomé de Tirajana település része, amely Gran Canaria egy ötödét foglalja el. Playa del Inglés hivatalosan a Maspalomas- dűnéktől a San Augustin strandig tart. Nevét annak köszönheti, hogy az angolok a 16. század végén itt próbáltak partra szállni.

playa del ingles

Playa del Inglés strandjai

Központi strand

A központi strand a sziget egyik legfelkapottabb strandja, közvetlenül az üdülőhely és a szállodák előtt húzódik. Közel 3 km hosszú, és 100 m széles. A partot finom aranyhomok borítja, a víz nyugodt, és a széles védett terület tökéletes családosok számára. A szállások és a szokásos családbarát szolgáltatások (zuhanyzók, kioszkok, napernyő és napozóágy kölcsönzés) az északi felében találhatók.

playa del ingles beach

San Agustin

Az üdülőtelepülés másik oldalán található a San Agustin strand, amely a környék fő strandjaihoz képest jóval nyugalmasabb. A hossza 600 m, a vulkanikus homok miatt a strand sötétebb színű, és a lágy hullámok miatt jó választás családosoknak. A strandon minden szokásos szolgáltatás elérhető, és Maspalomas is könnyen elérhető autóbusszal.

Playa de San Agustin

Playa del Inglés programok családosoknak

Aqualand

Mivel Playa del Inglés Maspalomassal egybeépült, így nem kell sokat utazni a sziget legjobb víziparkjáért, vagy a vidámparkért. Az év minden napján nyitva tartó Aqualand ideális az adrenalin élményeket és a nyugodt pihenést kedvelőknek egyaránt, látnivalók és túrák széles választékát kínálja.

Aqualand Maspalomas

Palmitos Park

Két parkjeggyel a szintén közeli Palmitos Park is meglátogatható, amely egy botanikuskert és állatkert. Fő attrakciója a palackorrú delfin show, de ritka ragadozó madarakat, tatukat, szurikátákat és különféle majmokat is lehet látni.

Palmitos Park Gran Canaria

Holiday World

Az Holiday World az egyik legnépszerűbb attrakció a szigeten. A vidámpark szabadidős tevékenységek széles választékát nyújtja, és híres a gasztronómiai kínálatáról. Az óriáskerék, a hullámvasút csak néhány az izgalmas szórakozásból, van például tekepálya, karaoke, és szabadulószoba is.

holiday world gran canaria maspalomas

Sioux City Park

A vadnyugati stílusú tematikus park San Bartolomé de Tirajana településen található, nem messze Playa del Ingléstől. Két izgalmas showműsort kínál, a bankrablást, és egy autentikus élményt nyújtó western szalon színházat. Egy kis állatfarmmal is rendelkezik, ahol kanári kecskékkel, pónikkal és még sok háziállattal lehet találkozni.

Sioux City park Gran Canaria

Maspalomas-dűnék

Maspalomas ikonikus világítótornyától néhány méterre kezdődik a Dűne rezervátum, amely a sziget egyik leghíresebb természeti látnivalója. Mellette található a hosszú Maspalomas Beach, amely egészen Playa del Inglésig tart. Jó tudni, hogy a Playa del Inglés melletti szakasz a naturisták körében is kedvelt, közvetlen közel található a világ egyik legnagyobb naturista üdülőhelye is. A strand és a dűnék a Dunas Mirador (Playa del Inglés strand) mellől is megközelíthető.

Maspalomas látnivalók - Maspalomas dűnék

Playa del Inglés vízisportok

Playa del Inglés strandja egész évben kiváló napozásra, és úszásra. A széles terület népszerű a szörfösök és búvárkodók körében. Lehetőség van jet-skire, banánozásra, vízi ejtőernyőzésre, és vízisíre. A parton a világítótorony felé haladva a táj egyre vadabbá válik, és naturista helyekre és szörfhelyekre lehet bukkanni a sivatagi terület közelében.

gran canaria szörf

Playa del Inglés utazás

Playa del Inglés szállás

Fotók forrása: Pixabay, Tripadvisor, GranCanaria.com