Playa de Amadores

playa amadores

Gran Canaria délnyugati partján, Puerto Rico és Puerto Mogán által határolva fekszik a csodálatos Playa de Amadores strand.

Ez a kiterjedt, a tengertől jól védett öböl 800 méter hosszú, aranyszínű homokos stranddal és kristálytiszta vízzel rendelkezik. Ez a békés és pihentető strand népszerű a párok körében, akik romantikus környezetben szeretnének eltölteni egy napot a napon – így nem meglepő, hogy a Playa de Amadores fordításban a szerelmesek strandja.

Bár a labdajátékok és a hangos zenehallgatás itt tilos, és a légkör csendes, sok család keresi fel a strandot, mivel a kisgyerekek biztonságban szaladgálhatnak és játszhatnak a homokban. Közvetlenül a strand mögött számos bár és étterem található, amelyek frissítő italokat, tapasokat és finom hal- és tenger gyümölcsei ételeket kínálnak.

A Playa de Amadores 2004-ben elnyerte a Kék Zászlót, egy olyan strandok számára odaítélt díjat, amelyek magas színvonalat nyújtanak a vízminőség, a környezeti nevelés, a biztonság és a menedzsment tekintetében. A strandon zuhanyzók is vannak, és a városból jó buszjáratokkal lehet eljutni a legtöbb területre, amelyek nagyon kedvező árúak. A közelben olcsó parkolási lehetőség is van.

A strand fantasztikusan hangzik, nem igaz? Ha ebben az üdülőhelyen szeretné eltölteni a nyaralását, akkor a Gloria Palace Royal Hotel & Spa és/vagy a Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotel szállodát ajánljuk. Mindkettő mindössze 200 méterre található Playa de Amadores-től, és csodálatos kilátást nyújt a tengerre.

A mi tippünk: Playa de Amadores remek kilátópont, hogy megnézze a naplementét a szomszédos Tenerife szigetén található Teide vulkanikus hegy mögött – ez egy igazán lélegzetelállító naplemente.